Web Analytics Made Easy - Statcounter

پلدختر - چشمه باغات انجیر شهرستان پلدختر در منطقه «زیودار» خشک‌شده و مسئولان امور آب از بررسی برای یافتن علت این موضوع خبر دادند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: باغات انجیر سیاه شهرستان پلدختر، قطب انجیر سیاه ایران و مرکز تولید زودرس‌ترین انجیر سیاه جهان محسوب می شوند؛ اما چشمه تأمین‌کننده آب آن‌ها خشک‌شده است و به گفته اهالی منطقه «زیودار» از زمان وقوع زمین‌لرزه این چشمه هم خشک‌شده است و دیگر آبی از نتوانسته‌اند تأمین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خشک‌سالی‌های پی‌درپی تاکنون دلیل اصلی کمبود آب در استان لرستان و به‌ویژه شهرستان پلدختر به شمار می‌رفت و دغدغه مردم و مسئولان شده بود و در جلسات مختلف به دنبال راه‌حل و برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از منابع آبی و کاهش بحران بی‌آبی بودند، اما اکنون خشک شدن ناگهانی چشمه آب شیرین روستای «بن لار» بخش معمولان از توابع شهرستان پلدختر براثر زلزله اخیر استان کرمانشاه شاید یکی از عجایب باشد.

اهالی منطقه: زلزله چشمه را خشک کرده است

این چشمه که بخش عمده‌ای از آب مورداستفاده باغات و کشاورزی چند روستا و آب آشامیدنی عشایر منطقه را تأمین می‌کرد که براثر زلزله خشک‌شده و مشکلات و نگرانی‌هایی برای اهالی ایجاد کرده است.

خبرنگار مهر به همین منظور به منطقه «زیودار» پلدختر رفته و از نزدیک در جریان موضوع قرارگرفته و پای صحبت‌های باغداران، کشاورزان، اهالی و مسئولان نشست.

یکی از اهالی روستای «طاق عباسعلی» شهرستان پلدختر به خبرنگار مهر گفت: این چشمه از گذشته محل تأمین آب آشامیدنی اهالی و آبشخور احشام بوده و مصارف آبیاری کشاورزی و باغات منطقه به شمار می‌رفته است.

عسکر آزادی افزود: اکنون آب این چشمه براثر زلزله استان کرمانشاه به‌طور کامل خشک‌شده و اهالی چند روستا را نگران بحران بی‌آبی در منطقه کرده است.

یکی از اهالی روستای «بن لار» گفت: در مواقع قطعی و یا کمبود آب اهالی روستا آب آشامیدنی خود را از این چشمه تأمین می‌کردند که هم‌زمان با زلزله خشک‌شده است.

بخش عمده‌ای از آب باغات انجیر با این چشمه تأمین می‌شود

آقا حسین زیودار افزود: بخش عمده‌ای از آب باغات انجیر این منطقه از طریق این چشمه تأمین می‌شد که با خشک شدن آن به‌ویژه در فصل گرما و تابستان و کمبود آب باغات انجیر ما خشک می‌شود.   

یکی از اهالی روستای «سرنجه زیودار» نیز به خبرنگار مهر گفت: آب یک‌سوم باغات منطقه «زیودار» از این چشمه تأمین می‌شد که پس از خشک شدن آن اگر چاره‌ای اندیشیده نشود زندگی اهالی فلج خواهد شد.

علی مردان مرادی افزود: علاوه بر این عشایر کوچ رو نیز زمان عبور و یا اسکان در این منطقه از آب این چشمه به‌صورت های مختلف استفاده می‌کردند که ازاین‌پس چشم‌به‌راه اقدام مسئولان مانده‌اند.

وی افزود: ادامه خشک شدن چشمه در روستای «بن لار» زنگ خطر زندگی روستایی در این منطقه و مهاجرت اهالی به شهر را به صدا درخواهد آورد. 

اعزام کارشناسان امور آب به منطقه

مهتاب عطایی دهیار روستای «بن لار» پلدختر گفت: این روستا با هزار و ۳۰۴ نفر جمعیت و حدود ۳۱۵ خانوار از آب این چشمه در مصارف مختلف استفاده می‌کردند.

وی افزود: اهالی روستای «بن لار» زمان قطعی آب، آب آشامیدنی خود را از محل این چشمه تأمین می‌کردند علاوه بر این اهالی چند روستای اطراف نیز برای مصارف آبیاری کشاورزی و باغات از آن استفاده می‌کردند.

وی گفت: این چشمه باغات انجیر واقع‌شده و بخشی از آب موردنیاز باغات انجیر تأمین می‌کرد که براثر زلزله استان کرمانشاه خشک‌شده است.

عطایی با اشاره به پروژه سد «بن لار» افزود: اهالی روستاهای این منطقه با خشک شدن این چشمه به احداث سد «بن لار» که در دستور کار مسئولان و نماینده پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی قرار دارد نیاز شدیدتری پیدا می‌کنند.

مدیر منابع آب پلدختر در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به گزارش اهالی روستای «بن لار» از توابع بخش معمولان به بخشدار و مکاتبات صورت گرفته آب این چشمه با زلزله کرمانشاه قطع‌شده است.

محمد گودرزی افزود: اداره منابع آب به‌محض اطلاع از موضوع برای بررسی به منطقه کارشناسان خود را اعزام کرد.

وی گفت: بر اساس بررسی کارشناس دبی پایه آب این چشمه موسوم به «گرمابه» ۲۰ لیتر در ثانیه و دارای کیفیت آب آشامیدنی و محل تأمین آب موردنیاز اهالی در مواقع قطعی بوده که هم‌اکنون خشک‌شده است.

تأمین آب ۶ روستای معمولان از طریق چشمه

بخشدار معمولان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: این چشمه محل اصلی تأمین آب باغات شش روستای «زیودار»، «بن لار»، «سرنجه»، «آب انبار»، «طاق عباسعلی» و «کلات» با بیش از دو هزار نفر جمعیت بوده است.

عباس محمودی افزود: به گفته اهالی این چشمه براثر زلزله اخیر به‌طور کامل خشک‌شده و موجب نگرانی و دغدغه کمبود آب به‌ویژه در آینده برای اهالی منطقه شده است.

بخشدار معمولان گفت: چنانچه منابع آب و جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر برای حل این مشکل چاره و تدابیری نیندیشند در فصل تابستان کشاورزان و باغداران منطقه «زیودار» با مشکل جدی بحران آب مواجه خواهند شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۷۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع

سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان با اشاره به طرح جامع شهر اصفهان گفت: محدوده شهر، ارتفاعات و کاربری‌ها، از جمله موضوعات اساسی و کالبدی است که در این طرح پیگیری می‌شود.

سعید صادقانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به فرایندهای اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای در ۱۴۰۳ اظهار کرد: تمام این فرایندها در راستای تسریع و تسهیل پاسخگویی به متقاضیان و اربابان رجوع است، همچنین سیاست‌گذاری‌هایی که در این حوزه انجام می‌شود، بتواند به فرایند پاسخگویی کمک کند.

وی با بیان اینکه این اداره کل سعی دارد در چند حوزه ورود پیدا کند، افزود: اولین موضوع این است که بتوانیم کارشناسان مناطق را به لحاظ سطح علمی و فنی به‌روز نگه داریم تا بتوانند به‌درستی و بر اساس ضوابط، پاسخ متقاضیان را در کمترین زمان بدهند؛ در این راستا کلاس‌های آموزشی پیش‌بینی شده است تا بتوانیم این کار را انجام دهد.

سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان با اشاره به اجرای طرح‌هایی که بتواند طرح تفصیلی و توسعه شهری را غنی از اطلاعات کند و موجب شود تا کاربر منطقه و شهروند از طریق سامانه شهرسازی الکترونیک به حداکثر اطلاعات مدنظر دستیابی پیدا کند و از برداشت‌های سلیقه‌ای و کندی روندی پاسخگویی جلوگیری کند، گفت: طرح جامع برای آینده شهر اهمیت زیادی دارد، با توجه به قرارداد اخیر اداره کل راه و شهرسازی با مشاور طرح جامع، شهرداری نیز به‌عنوان مصرف‌کننده می‌تواند در این طرح اثرگذار باشد.

صادقانی ادامه داد: شهرداری اصفهان به این حوزه ورود کرد و کمیته‌های تخصصی در معاونت شهرسازی تشکیل شد، همچنین پیگیری می‌شود تا موارد مدنظر شهرداری توسط اداره کل راه و شهرسازی لحاظ شود.

وی با بیان اینکه محدوده شهر، ارتفاعات و کاربری‌ها، از جمله موضوعات اساسی و کالبدی است که در این طرح پیگیری می‌شود، تصریح کرد: تلاش می‌کنیم در زمان مقرر و بر اساس قول‌های مشاور، خروجی‌های این طرح را داشته باشیم.

کد خبر 749160

دیگر خبرها

  • پروژه تأمین آب اضطراری سیستان و بلوچستان الگویی کشوری است
  • روند اجرای عملیات پروژه تأمین آب آشامیدنی منطقه جنوب استان بررسی شد
  • بررسی از پروژه تأمین‌کننده آب آشامیدنی منطقه جنوب استان در سمیرم
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری دارد
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر